Populaire artikelen
Kruidnagel is een kruid met een sterk overheersende smaak, het wordt voornamelijk in Indonesië gekweekt waar het in sigaretten wordt verwerkt. Kruidnagel wordt gebruikt in curry, speculaas, stoofgerec…
Tijm is een populair kruid in vele keukens, het is heerlijk in Franse en Italiaanse gerechten en is onmisbaar in een bouquet garni om je bouillon smaak te geven. Tijm wordt gekweekt in Azië, Zuid-Euro…
Over de hele wereld bestaan er ongeveer 600 verschillende variëteiten van knoflook. Het is heerlijk als smaakmaker in talloze gerechten en onmisbaar in zowel de Europese als de Aziatische keuken. Maar…
Koriander is een aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt om gerechten te garneren, het wordt zowel in de Europese als de Oosterse keuken gebruikt. Men kan de sterk smakende bladeren gebruiken en de g…
Kaneel is een heerlijke geurende specerij die we allemaal kennen dankzij speculaas of appeltaart, maar het wordt ook vaak gebruikt in de Indische keuken. Naast zijn heerlijke smaak en geur kan kaneel…
Steranijs is een specerij met een zoete, aromatische en anijsachtige smaak dat vaak gebruikt wordt in de Chinese keuken. In Europa wordt het vooral gebruikt in zoet gebak en jam. Steranijs kan om zijn…
Nootmuskaat is een specerij die zowel in de Europese als de Aziatische keuken wordt gebruikt, het is lekker bij bloemkool en aardappelen en het is een ingrediënt van speculaas. Zowel de muskaatnoot al…
Chilipepers geven een heerlijke pittige smaak aan tal van gerechten, ze zijn onmisbaar in de Aziatische keuken en een belangrijk ingrediënt van chili con carne. De Carolina Reaper is de pikantste pepe…
Basilicum is een heerlijk aromatisch kruid dat vaak gecombineerd wordt met tomaat. Het is onmisbaar op pizza en in pesto, maar ook in de Aziatische keuken wordt het vaak gebruikt. Basilicum wordt ook…
Salie is een heerlijk, aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het is lekker bij pasta, pizza en gebraad. Het werd oorspronkelijk gekweekt in Zuid-Europa maar is tegenwoordig…