Populaire artikelen
Koriander is een aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt om gerechten te garneren, het wordt zowel in de Europese als de Oosterse keuken gebruikt. Men kan de sterk smakende bladeren gebruiken en de g…
Kruidnagel is een kruid met een sterk overheersende smaak, het wordt voornamelijk in Indonesië gekweekt waar het in sigaretten wordt verwerkt. Kruidnagel wordt gebruikt in curry, speculaas, stoofgerec…
Dille is een kruid dat populair is in de Scandinavische en Oost-Europese keuken, het wordt vaak gecombineerd met visgerechten. Zowel de blaadjes als de gedroogde zaadjes worden in de keuken gebruikt o…
Tijm is een populair kruid in vele keukens, het is heerlijk in Franse en Italiaanse gerechten en is onmisbaar in een bouquet garni om je bouillon smaak te geven. Tijm wordt gekweekt in Azië, Zuid-Euro…
Kardemom is een kruid dat vaak gebruikt wordt in de Oosterse keuken, het is lekker in currygerechten en wordt bij ons gebruikt in speculaas. Groene kardemom is het meest voorkomend en heeft naast een…
Steranijs is een specerij met een zoete, aromatische en anijsachtige smaak dat vaak gebruikt wordt in de Chinese keuken. In Europa wordt het vooral gebruikt in zoet gebak en jam. Steranijs kan om zijn…
Munt is een heerlijk geurend kruid dat perfect past bij een zomerse fruitsalade en vaak gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken. Maar de frisse groene blaadjes kunnen ook om hun medicinale werking geb…
Over de hele wereld bestaan er ongeveer 600 verschillende variëteiten van knoflook. Het is heerlijk als smaakmaker in talloze gerechten en onmisbaar in zowel de Europese als de Aziatische keuken. Maar…
De meeste mensen nemen dagelijks een douche en gebruiken daarbij een zeep of douchegel. Maar is zo vaak douchen wel goed voor de huid en is zeep wel veilig? Commerciële zeep of douchegel bevat tal van…
Salie is een heerlijk, aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het is lekker bij pasta, pizza en gebraad. Het werd oorspronkelijk gekweekt in Zuid-Europa maar is tegenwoordig…