Artikelen 11 - 20 van 31 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Koriander is een aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt om gerechten te garneren, het wordt zowel in de Europese als de Oosterse keuken gebruikt. Men kan de sterk smakende bladeren gebruiken en de g…
Natuurgeneeswijze, 25-02-2016
Kruidnagel is een kruid met een sterk overheersende smaak, het wordt voornamelijk in Indonesië gekweekt waar het in sigaretten wordt verwerkt. Kruidnagel wordt gebruikt in curry, speculaas, stoofgerec…
Natuurgeneeswijze, 23-02-2016
Kurkuma of geelwortel is een specerij met een mild bittere smaak. Het wordt vaak gebruikt in de Oosterse en vooral de Indische keuken. Kurkumapoeder is onmisbaar in een currygerecht en het is het hoof…
Gezonde voeding, 09-02-2016
Lavendel is gekend omwille van zijn prachtige paarse bloemen en heerlijke geur. Behalve in parfum en zeep kan lavendel ook gebruikt worden in de keuken en om thee te maken. Net zoals vele andere kruid…
Natuurgeneeswijze, 09-06-2016
Munt is een heerlijk geurend kruid dat perfect past bij een zomerse fruitsalade en vaak gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken. Maar de frisse groene blaadjes kunnen ook om hun medicinale werking geb…
Natuurgeneeswijze, 25-07-2016
Nootmuskaat is een specerij die zowel in de Europese als de Aziatische keuken wordt gebruikt, het is lekker bij bloemkool en aardappelen en het is een ingrediënt van speculaas. Zowel de muskaatnoot al…
Natuurgeneeswijze, 09-03-2016
Salie is een heerlijk, aromatisch kruid dat vaak gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het is lekker bij pasta, pizza en gebraad. Het werd oorspronkelijk gekweekt in Zuid-Europa maar is tegenwoordig…
Natuurgeneeswijze, 17-02-2016
Steranijs is een specerij met een zoete, aromatische en anijsachtige smaak dat vaak gebruikt wordt in de Chinese keuken. In Europa wordt het vooral gebruikt in zoet gebak en jam. Steranijs kan om zijn…
Natuurgeneeswijze, 01-04-2016
Tijm is een populair kruid in vele keukens, het is heerlijk in Franse en Italiaanse gerechten en is onmisbaar in een bouquet garni om je bouillon smaak te geven. Tijm wordt gekweekt in Azië, Zuid-Euro…
Natuurgeneeswijze, 16-02-2016
Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, het kan je hele dag verstoren en soms zo hevig zijn dat je er echt ziek van bent. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, namelijk spanningshoofdpijn, clusterhoofdp…
Aandoeningen, 11-02-2016