Artikelen 1 - 10 van 31 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Allergieën zijn erg vervelend, sommige mensen hebben een voedselallergie of zijn allergisch voor (huis)dieren. Anderen lopen elk jaar in de lente te niezen omwille van hun hooikoorts. Een allergie is…
Natuurgeneeswijze, 09-05-2016
Basilicum is een heerlijk aromatisch kruid dat vaak gecombineerd wordt met tomaat. Het is onmisbaar op pizza en in pesto, maar ook in de Aziatische keuken wordt het vaak gebruikt. Basilicum wordt ook…
Natuurgeneeswijze, 16-03-2016
Chilipepers geven een heerlijke pittige smaak aan tal van gerechten, ze zijn onmisbaar in de Aziatische keuken en een belangrijk ingrediënt van chili con carne. De Carolina Reaper is de pikantste pepe…
Natuurgeneeswijze, 08-03-2016
Dille is een kruid dat populair is in de Scandinavische en Oost-Europese keuken, het wordt vaak gecombineerd met visgerechten. Zowel de blaadjes als de gedroogde zaadjes worden in de keuken gebruikt o…
Natuurgeneeswijze, 17-03-2016
Vandaag worden druiven overal ter wereld gekweekt om te eten of om wijn van te maken. De oudste wijnmakerij is gevonden in Armenië en dateert van 4000 voor Christus. Meestal worden de pitten uitgespuw…
Gezonde voeding, 04-02-2016
Gember is één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld en is onmisbaar in de Aziatische keuken. Gember is de wortel van de gemberplant, Zingiber officinale. In de Aziatische, Indische en Arabi…
Gezonde voeding, 04-02-2016
Kamille is een kruid dat we vooral kennen van in de thee, kamillethee is een erg populaire kruidenthee over de hele wereld. Het wordt gemaakt van de gedroogde bloemen van de kamilleplant. Naast een ru…
Natuurgeneeswijze, 02-05-2016
Kaneel is een heerlijke geurende specerij die we allemaal kennen dankzij speculaas of appeltaart, maar het wordt ook vaak gebruikt in de Indische keuken. Naast zijn heerlijke smaak en geur kan kaneel…
Natuurgeneeswijze, 17-05-2016
Kardemom is een kruid dat vaak gebruikt wordt in de Oosterse keuken, het is lekker in currygerechten en wordt bij ons gebruikt in speculaas. Groene kardemom is het meest voorkomend en heeft naast een…
Natuurgeneeswijze, 01-03-2016
Over de hele wereld bestaan er ongeveer 600 verschillende variëteiten van knoflook. Het is heerlijk als smaakmaker in talloze gerechten en onmisbaar in zowel de Europese als de Aziatische keuken. Maar…
Gezonde voeding, 25-01-2016